LANDSCAPE

FACET’s landscape architects focus on providing sustainable, thoughtful and attractive designs for our clients. Having done work across the country, we work on a diverse range of projects at all scales and geographies. Our goal is to shape your site into a distinctive property with a unique personality.

PROJECT DETAIL

0

Year

0 K SF

Size

0 M +

Support Given

0 +

Support Given

LANDSCAPE

The new $36M, 54,000 SF Southeast Cancer Center for Southeast Hospital provides the latest technologies in cancer treatment and conveniences for patients and families.  The patient experience is supported by evidence based, patient centered planning and design concepts, offering patient confidentiality, dignity and comfort.

The dynamic, curved, glazed exterior offers a glimpse of the technology and modern medicine offered within.  Included in the technology are radiation therapies, C/T Simulation, HDR, infusion therapy, medical oncology and full lab and pharmacy ancillary services.

Planning was centered about on stage and off stage segregation between public/patient and staff/physician work centers – in support of a calming and reduced stress experience for patients and their families.  Private dressing suites offer individual destination points and serve as interim holding of patients waiting for therapies.

Atop the three accelerator vaults is an intensive green roof, with views of the roof from the infusion bays, offices and staff areas.

The interiors create two distinct atmospheres between public lobby spaces and private clinic spaces.  Deep chocolate browns on a background of cool blues, warm creams and reclaimed redwood siding come to life in the sunlight filled public lobbies.  Multiple wood tones, muted browns, bronzed greens, tangerines bring a sense of lightness to the internal clinical spaces and literally glow in the additional sunlight filled areas of the infusion bays.

The project is located on the west campus of Southeast Hospital, and is connected to the newly completed Southeast Medical Complex.  The project was completed and occupied in March of 2011.